ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ !



Στη συνεδρίασή του την Δευτέρα το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, καθώς και σειρά παράλληλων ενεργειών, όπως:

Να γίνει προσφυγή στην Κομισιόν για την υπόθεση των καθυστερήσεων πληρωμών και να διερευνηθεί η περίπτωση προσφυγών για το θέμα του ωραρίου.
Να γίνουν αγωγές για διαταγές πληρωμής.
Να ανατεθεί έρευνα σε εταιρία δημοσκοπήσεων για την αναγκαιότητα και συμμετοχή των φαρμακείων στην δημόσια υγεία.
Δημιουργία ραδιοφωνικών spot στην διάρκεια των κινητοποιήσεων και να τυπωθεί κείμενο ενημέρωσης για τι φέρνει ο νέος νόμος στην φαρμακευτική περίθαλψη.
Να ζητηθεί κοινή σύσκεψη (Δρέττα – Δημόπουλος) και πολυεθνικών με τον ΠΦΣ και την ΟΣΦΕ για διεκδίκηση μέσης πίστωσης ανάλογης με τις ημερομηνίες πληρωμής ΕΟΠΥΥ.
Στις κινητοποιήσεις να δοθεί έμφαση στην ρευστότητα των φαρμακείων, τις ελλείψεις φαρμάκων, τους κινδύνους στη δημόσια υγεία λόγω υποβάθμισης ποιότητας της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά την Πέμπτη και την Παρασκευή (8-9 Μαρτίου), μετά την απόφαση των δύο Συλλόγων να διαφοροποιήσουν τη στάση τους από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλη την χώρα.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν να σταματήσουν από την Πέμπτη την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των υπερχρεωμένων Ταμείων. Επί πιστώσει φάρμακα θα χορηγούνται μόνο στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγειάς Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας).

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς και στα χρέη που έχουν τα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς.
Πηγή: in.gr