ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ !



Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 25-24 της ΑΕΚ στον τελικό της Πάτρας και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του.




Το ταξίδι επιστροφής του ΠΑΟΚ από την Πάτρα στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει τουλάχιστον επτά ώρες, ωστόσο οι παίκτες του "δικεφάλου του βορρά" θα έχουν εκλεκτή παρέα στο πούλμαν.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 25-24 της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του τμήματος.



Σε έναν αγώνα με δραματική εξέλιξη και την κερκίδα να δίνει τρελό ρυθμό ο ΠΑΟΚ νίκησε στο φινάλε την ΑΕΚ, έστω κι αν έπαιζε από το 54:48 δίχως τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, τον Θανάση Τσακίρη (σ.σ. αποβολή με τρία δίλεπτα).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μπακαούκας έδωσε στην ΑΕΚ προβάδισμα δύο γκολ (3-5) στα 08:50. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ άλλαξε την άμυνα του, εγκλωβίζοντας τους αντιπάλους. Και βέβαια βρήκε λύσεις στην επίθεση του.

Με σερί 4-0 με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Τσακίρη προηγήθηκε με 13-9 στα 23:59. Το πρώτο 30λεπτο ολοκληρώθηκε 14-11 επί της ΑΕΚ με τον ίδιο παίκτη να σημειώνει γκολ στην εκπνοή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση επέστρεψε στον αγώνα και με δύο γκολ από τον Χριστόφορο Μπακαούκα και ένα από τον Αντώνη Κόντη διαμορφωσε το 15-14 στο 34:55. Αργότερα ο Μαξίμοβιτς ισοφάρισε σε 16-16.



Στιγμιότυπα από το β' ημίχρονο (γκολ)

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος τις αποκρούσεις του Γουργούμη στις επιθέσεις των παικτών της ΑΕΚ, επανήλθε μπροστά στο σκορ με 18-16 στο 42:30.

Ο τελικός είχε "ζεσταθεί" για τα καλά με την ΑΕΚ να επανέρχεται στον αγώνα (20-20) με τέρμα του Γιαννόπουλου, ωστόσο ο Μπακαούκας απέτυχε να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να περάσει μπροστά, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στιγμές νωρίτερα είχε δεχθεί ένα αντικείμενο. Όπως δήλωσε τόσο ο ίδιο, όσο και ο Γιάννης Αρβανίτης ίσως σε εκείνο το σημείο να κρίθηκε ο αγώνας.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ξαναέχτισε διαφορά δύο γκολ. Ο Πετρίδης διαμόρφωσε το 24-22 στο 57:16. Ο Μαξίμοβιτς μείωσε προσωρινά για να δοθεί η ευκαιρία στον Παλάσκα να πραγματοποιήσει το 25-23 στο 58:17. Ο Μαξίμοβιτς μείωσε σε 25-24, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ του τελικού. Στην εκπνοή σκόραρε ο Πετρίδης, ωστόσο το τέρμα που πέτυχε δεν το μέτρησαν οι δύο διαιτητές.


Στιγμιότυπα από το β' ημίχρονο (γκολ)

Μικρή σημασία είχε αυτό για την ομάδα του ΠΑΟΚ που πανηγύρισε έντονα την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου στον πρώτο τελικό του τμήματος με τους οπαδούς της. Το τρόπαιο σήκωσε ο μεγάλος αρχηγός και αρχηγός του τμήματος, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος πιθανότατα δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου.

Η "μάχη" της κερκίδας και η αστυνομία

Κίνδυνος επεισοδίων δεν υπήρξε ποτέ, καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν συναντήθηκαν ποτέ, παρά μόνο μέσα στο γήπεδο. Σε δύο πέταλα εγκλωβισμένοι με τους αστυνομικούς γύρω τους. Ακόμα και όταν έσκισαν το προστατευτικό δίχτυ, δεν υπήρξε πρόβλημα.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια του ανάπαυλας του ημιχρόνου, έγινε ρίψη κροτίδων και αποκαλύφθηκε πως οι οπαδοί είχαν κρύψει τα "στυλό" μέσα στα παπούτσια τους. Ωστόσο δεν υπήρξαν προβλήματα.

Άτυχος στάθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ που έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από την κερκίδα πριν από την εκκίνηση του τελικού. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των οπαδών των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο μετά τα τραγικά επεισόδια στη Λαμία το 2010.

Το χάντμπολ είχε τη δεύτερη ευκαιρία του και όλες οι πλευρές έδειξαν πως έμαθαν από τα λάθη τους. Και το σημαντικότερο; Με σωστό προγραμματισμό και σκληρά μέτρα μπορούν να συνυπάρξουν οι οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων στο ίδιο γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 4-5, 11-9, 14-11 (ημχ.), 16-15, 20-20, 25-24.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Υετίων): Παλάσκας 4, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης, Κνέζεβιτς, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 1, Ανγκελόφσκι 1, Ιωαννίδης 2, Τσακίρης 7, Σεβαστίδης 4, Τάτσης, Κεσίδης 2, Πίτσιος.

ΑΕΚ (Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος 3, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης 1, Κουλούρης, Κόντης 2, Ασαρίδης 2, Οικονόμου, Τσαούσης 1, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος 1, Μαξίμοβιτς 3.

Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, παρατηρητής: Νικολάου, δίλεπτα: 7-8, πέναλτι: 4/4-2/3. Κόκκινη: 54:48 Τσακίρης (τρία δίλεπτα).

Sport24.gr