ΕΡΗΜΩΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !

a


Δείτε σε ποιους εμπορικούς δρόμους κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα


Τη δυσκολότερη περίοδο που έχει περάσει ποτέ ζει το ελληνικό εμπόριο, με τα καταστήματα τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια να βάζουν λουκέτο, το ένα μετά το άλλο.


Η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές παρουσιάζει αύξηση 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο εμφανίζει, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας (Μάρτιος 2012) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου


Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να είναι δραματική. Το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6%, από 24,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν τον Μάρτιο του 2011.


Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 42,0% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο το ποσοστό ήταν 31,5% και ένα έτος πριν 33,8%, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη η αναλογία φτάνει στο 33,8%.


Στην Αττική γενικότερα η αναλογία κλειστών καταστημάτων προς ανοικτά είναι 25,6%, δηλαδή έχουν βάλει λουκέτο 2.374 επιχειρήσεις επί του συνόλου που είναι 9.275 επιχειρήσεις.


Μαύρη εικόνα σε όλη την Αττική


Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων αφού σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011 τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.


Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ηρακλείου, η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια), τα κλειστά καταστήματα αυξάνονται αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων έφτασε το 28,1%, ενώ τον προηγούμενο χρόνο ήταν 17,8% και το προηγούμενο εξάμηνο 21%.
πηγή; Newsbomb.gr