Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ BLOG ΤΟΥ 200 ΕΚΑΤ. € ΣΤΟ CNN

Έστησε μία «αυτοκρατορία» επειδή... βαριόταν! 

Ήταν ένας μπλόγκερ που έστησε το σάιτ από το δωμάτιό του στη Σκωτία, για να μη βαριέται. Σήμερα το σάιτ αυτό ενδεχομένως να ανοίξει στον Πιτ Κάσμορ το δρόμο προς ένα τραπεζικό λογαριασμό με πολλά ψηφία, καθώς το CNN δίνει διακόσια εκατομμύρια δολάρια για να το αγοράσει.

Ο 26χρονος σήμερα Κάσμορ έφτιαξε το Mashable.com δουλεύοντας στο δωμάτιό του στο Αμπερντίν το 2005. Ήταν μόλις 19 χρονών κι απλά βαριόταν να διαβάσει, έτσι βρήκε κάτι ενδιαφέρον για να περάσει την ώρα του.

Επτά χρόνια μετά, το σάιτ τεχνολογίας έχει την έδρα του στη νέα Υόρκη και ο Κάσμορ, που έχει χαρακτηριστεί «ο πιο σέξι geek του πλανήτη» γίνεται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Με περισσότερους από 40 εργαζόμενους, η ιστοσελίδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο και ο Κάσμορ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Σκωτίας, Σαν Φρανσίσκο και Νέας Υόρκης.

Έχει χαρακτηριστεί «ο Μπραντ Πιτ της μπλογκόσφαιρας» και το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο Time Magazine 100 το 2010 και το τεύχος του Forbes με τις διασημότητες του διαδικτύου. Η Telegraph τον ανακήρυξε «Βρετανό της χρονιά» το 2010.