ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ 83 ΗΜΕΡΕΣ..





Περίπου 120 χλμ βορειοανατολικά του Τορίνο στην Ιταλία, βρίσκεται ένα χωριουδάκι που ονομάζεται Viganella. Είναι μια απομακρυσμένη κοινότητα με 185 κατοίκους και βρίσκεται στο κάτω μέρος μιας απόκρημνης κοιλάδας των Άλπεων, κοντά στα ελβετικά σύνορα.

Κάθε χρόνο από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, ο ήλιος...
...εξαφανίζεται από το Viganella. Η πλατεία του χωριού, το «σαλόνι», όπως αναφέρεται, ολόκληρου του χωριού αδειάζει. Οι άνθρωποι δεν συγκεντρώνονται για να συζητήσουν, να βρεθούν με τους συγχωριανούς τους και τα παιδιά δεν παίζουν. Αυτό είναι κάτι που ενοχλούσε πολύ τον δήμαρχο του χωριού, Pierfranco Midali.



Το έντονο φως στην εκκλησία είναι η αντανάκλαση του ήλιου



Για να το σταματήσει αυτό, ο δήμαρχος σκέφτηκε μια λύση. Το 2006 εγκατέστησε έναν γιγάντιο καθρέπτη, διαστάσεων 8x5 μέτρων και συνολικού κόστους πάνω από 100.000 ευρώ, σε μια κοντινή κορυφή απ' όπου αντανακλάτε το φως του ήλιου στην πλατεία του χωριού. Όπως κινείται ο ήλιος έτσι κινείται και ο καθρέφτης, που ελέγχεται από έναν υπολογιστή. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τις περιφερειακές αρχές και μια τράπεζα.





Το trailer που ακολουθεί είναι από το ντοκιμαντέρ με τίτλο, "Lo Specchio" (Ο καθρέφτης), του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρίστενσεν, ο οποίος καταγράφει όλη τη διαδικασία εγκατάστασης του γιγάντιου καθρέπτη και το πως επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων στο χωριό και στη γύρω κοιλάδα.



Read more: http://www.darksface.co/profiles/blogs/83-6#ixzz1oiQ9rvSp