ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΣΟ !


Το 2011, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες συνέχισαν να είναι καθαροί αγοραστές χρυσού καθώς προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν... από το δολάριο και ευρώ με σκοπό την προστασία του εθνικού πλούτου.

Οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες αυξήθηκαν σε 439,7 τόνους το 2011, από 77 τόνους το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το World Gold Council (WGC). Μεξικό, η Ρωσία και η Νότια Κορέα ήταν μερικοί από τους μεγαλύτερους αγοραστές χρυσού. Στο 90,5 τοις εκατό, η Πορτογαλία είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων της σε χρυσό.

Έχουμε βάλει μαζί έναν κατάλογο των χωρών με τις μεγαλύτερες επίσημες εκμεταλλεύσεις χρυσού, όπως αναφέρθηκε από την (WGC). Θα περιλαμβάνονται επίσης το ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων τους που έχουν σε χρυσό.

10. Ινδία

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 557,7 τόνοι
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 9,2%
Η Κεντρική τράπεζα της Ινδίας υπολείπεται σε αποθέματα χρυσού από εκείνα των μεγάλων οικονομιών.

9. Ολλανδία

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 612,5 τόνοι
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 59,8%
Η ολλανδική Εθνική Τράπεζα (DNB) θεωρεί ότι ο χρυσός είναι «η απόλυτη αποθεματικό και άγκυρα εμπιστοσύνης σε περιόδους οικονομικής κρίσης», σύμφωνα με Zero Hedge.

8. Ιαπωνία

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 765,2 τόνοι
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 2,9%
Το 2011, η Τράπεζα της Ιαπωνίας πούλησε χρυσό για την άντληση 20 τρισεκατομμυρίων ¥ με σκοπό να ηρεμήσει τους επενδυτές μετά το τσουνάμι που είχε σαν αποτέλεσμα την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές χρυσού της χώρας (οι οποίες περιλαμβάνουν ιδιωτικές εξαγωγές) αναμένεται να φθάσουν τους 100 τόνους το 2011.

7. Ρωσία

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 883,3 τόνοι
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 9,1%
Η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αγοράζει χρυσό από την εγχώρια αγορά και τις ρωσικές τράπεζες πολύτιμων μετάλλων, και αγόρασε 15 τόνους χρυσού κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011. Νωρίτερα το περασμένο έτος, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει πάνω από 100 τόνους χρυσού μέσα στο έτος.

6. Ελβετία

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 1,040.1 τόνους
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 16,3%
Μεταξύ 2000 - 2005 η Ελβετική Εθνική Τράπεζα πούλησε 1.300 τόνους χρυσού που εν μέρει συνδέεται με την εισαγωγή του ευρώ. Το 2010, τα αποθέματα χρυσού της έφτασαν το ένα τέταρτο των συνολικών αποθεμάτων της.

5.Κίνα
Επίσημα αποθέματα χρυσού: 1,054.1 τόνους
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 1,6%
Η Κίνα φέρεται να έκανε σημαντικές αγορές χρυσού κατά τους τελευταίους μήνες του 2011, καθώς προσπάθησε διαφοροποιηθεί από τις συμμετοχές της στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ. Η Κίνα αγοράζει χρυσό από την εγχώρια αγορά της.

4. Γαλλία
Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2,435.4 τόνους
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 71,1%
Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία Χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών, που περιορίζει τις πωλήσεις χρυσού από τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι 19 υπογράφοντες πούλησαν περίπου 10 τόνους χρυσού κατά το πρώτο έτος της νέας συμφωνίας τους (Σεπτέμβριος 2009 - Σεπτέμβριος 2010).

3. Ιταλία

Επίσημα αποτελέσματα χρυσού: 2,451.8 τόνους
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 71,0%
Τα αποθέματα χρυσού της Ιταλίας αξίζουν μόνο το ένα δέκατο της διάσωσης που χρειάζεται. Το 2011, οι ιταλικές τράπεζες έδωσαν προς την Τράπεζα της Ιταλίας την εντολή για την αγορά χρυσού έτσι ώστε να ενισχύσει τους ισολογισμούς τους εν όψει των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων.

2. Γερμανία

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 3,396.3 τόνους

Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 71,4%
Σύμφωνα με τη Συμφωνία Χρυσού Κεντρικών Τραπεζών, η Γερμανία έχει πουλήσει 4,7 τόνων χρυσού από τις 7 Σεπτέμβρη, 2011. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας πουλάει χρυσό, αλλά το μεγαλύτερο μέρος πωλήθηκε στο υπουργείο οικονομικών να κόβει τα αναμνηστικά κέρματα. Επιπλέον, η Γερμανία αρνήθηκε να υπάρχουν συμμετοχές σε χρυσό όσον αφορά στις ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EFSF).

1. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Επίσημα αποθέματα χρυσού: 8,133.5 τόνους
Ποσοστό των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό: 74,5%
Το ποσοστό συναλλαγματικών διαθεσίμων σε χρυσό των ΗΠΑ αυξήθηκε από 74,8 τοις εκατό το Μάιο, σε 75,5 τοις εκατό το Νοέμβριο του 2011, αλλά έχει μειωθεί και πάλι από τότε.
armageddon-news.blogspot.com