ΣΟΚ: ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ


Mεγάλη εντύπωση έχει κάνει στην Τουρκία η πρόθεση της Ελλάδας
να ενοικιάσει...

μακροχρονίως για εκμετάλλευση έκταση 500 στρεμμάτων στην Κέρκυρα. Ο τουρκικός τύπος δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται, λίγο – πολύ, για… ολόκληρη την Κέρκυρα, ενώ μπλέκει και λίγο τους Rothschildler που έχουν ιδιοκτησία στη νησί των Φαιάκων.

Σε είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV και με τον τίτλο « Η οικονομική κρίση έκανε τον γείτονα να νοικιάσει νησί» γράφει ότι λόγω της κρίσης η Ελλάδα θα νοικιάσει για 100 χρόνια έκταση περίπου 500 στρεμμάτων στην Κέρκυρα.

Στην είδηση τονίζεται πως το Ταμείο Αξιολόγησης Κρατικής Περιουσίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως ξεκίνησε κατακύρωση για ενοικίαση έκτασης στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας. Η περιοχή αυτή βρίσκεται, γράφει, βορειοανατολικά του νησιού.

Ακόμα σημειώνεται πως το εν λόγω νησί είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα και επενδυτές οι οποίοι διαθέτουν τα απαιτούμενα οικονομικά και νομικά κριτήρια θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 10 Απριλίου.

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται η εφημερίδα Zaman με τον τίτλο « Η Ελλάδα νοικιάζει έκταση στην Κέρκυρα για 100 χρόνια» καθώς και η Yeni Safak με τον τίτλο « Το νησί των Rothschildler νοικιάζεται» και τονίζει ότι στο εν λόγω νησί υπάρχει και το Μέγαρο της γερμανικής καταγωγής οικογένειας Rothschildler.

Επίσης η Milliyet κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « Η Κέρκυρα προς πώληση για 100 χρόνια».


Να σημειώσουμε εδώ, ότι η οικογένεια Rothschildler είναι μια πολύ πλούσια οικογένεια γερμανοεβραικής καταγωγής Βαρόνων και μετέπειτα τραπεζιτών, που έπαιξαν μεγάλο ρόλο ακόμη και στα οικονομικά της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και στα δάνεια που πήρε μεταπολεμικά η χώρα μας.

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες o Jacob Rothschild διαθέτει ένα από τα ωραιότερα κομμάτια γης στο νησί των Φαιάκων με πανέμορφες εγκαταστάσεις κοντά στην Κασιώπη.

Η αξία της έκτασης αυτής σήμερα ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά καιρούς την έχουν επισκεφθεί για να κάνουν διακοπές στην χώρα μας πολλοί «rich and famous» από ολόκληρο τον πλανήτη
prionokordela