O ΠΟΠΑΥ ΚΑΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ - Όλη η Αλήθεια !!!



Την έπινε και ο Ποπάυ????








Ποπάυ facts:
1. Τo 1929 ήταν η χρονιά όπου ο Elzie Segar δημιούργησε τον Ποπάυ. Ήταν επίσης η εποχή όπου το spinach ήταν ακόμα μία κωδικοποιημένη ονομασία για την κάνναβη. Στην δεκαετία του 60 αυτή η ονομασία χρησιμοποιηθήκατε από τους χίπηδες (πχ συγκρότημα Ultimate Spinach).
2. Εκείνη την εποχή η αντικανναβική προπαγάνδα με διάφορα τηλεοπτικά σποτάκια έδειχνε την κάνναβη μεταξύ άλλων να προκαλεί και υπερβολική δύναμη στον χρήστη (κάτι που συμβαίνει στον Ποπάυ κάθε φορά που καταναλώνει 'σπανάκι'). Άσε μας ρε πρεζάκι.
3. Το 1936 κυκλοφορεί τεύχος του King Comics (no38) με τον Ποπάυ να ποτίζει το σπανάκι του με έναν ελέφαντα (μα ποιος λογικός άνθρωπος ποτίζει το σπανάκι του με ελέφαντα;;;;)
4. Το 1936 κυκλοφορεί τεύχος του King Comics (nο42) με εξώφυλλο τον Ποπάυ να καπνίζει ναργιλέ με 'σπανάκι'!
5. Το 1936 κυκλοφορεί τεύχος του King Comics (nο45) με εξώφυλλο τον Ποπάυ να κάνει indoor καλλιέργεια 'σπανακιού'!
6. Η θεωρία ότι το σπανάκι είναι πολύ πλούσιο σε σίδηρο (και προσθέτει δύναμη) δεν είναι παρά μύθος, που οφείλεται σε λάθος που έκαναν ερευνητές μετρώντας την περιεκτικότητα του εν λόγω λαχανικού σε σίδηρο(wikipedia). Παρόλα αυτά ο Ποπάυ συνέχιζε να δυναμώνει με ΄σπανάκι'.
7. Ο ποπάυ ως ναύτης είχε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με 'εξωτικά βότανα' της ανατολής. Μάλιστα σε ένα καρτούν του 1980 (του σχεδιαστή Bobby London), μιλάει για 'Pure Bolivian Spinach'.
8. Γιατί ο Ποπάυ δεν τρώει ποτέ σπανακόπιτα;
9. O τύπος που τρώει συνέχεια burgers είναι λιωμίδης.
10. Ο άλλος ο κακός πως την έχει δει;
10. Ο σκύλος του ποπάυ δεν είναι σκύλος. Στην πραγματικότητα δεν έχει καν σκύλο! Δεν ξέρω πως μου 'ρθε.
11. Η Όλιβ είναι μπάζο. Μόνο 'φτιαγμένος' πας μαζί της.
12. Ο Ποπάυ είναι άθλιος. Μόνο 'φτιαγμένος' τον διαβάζεις.
13. Στην ταινία 'Τα Τσακάλια' όπου ο Φάνης (Σταμάτης Γαρδέλης) πεθαίνει στο σπίτι της Ούρσουλας από υπερβολική δόση χασίς, στο δωμάτιο υπάρχει μια αφίσα Ποπάυ...

Τροφή για σκέψη.

Εξώφυλλα από mycomicshop.com



πηγή: Alexiptwto.blogspot.com