Η Ford θα κάνει τρικύλινδρο 1.000αρη κινητήρα να αποδίδει 180 άλογα !



H Ford έχει ξεκινήσει να τοποθετεί τον 1.000αρη τρικύλινδρο Ecoboost στα αυτοκίνητα της, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμος σε έκδοση 100 και 125 ίππων.
Ωστόσο, οι μηχανικοί της Ford φαίνεται ότι έχουνε βάλει στόχο να δημιουργήσουν μια δυνατότερη έκδοση του η οποία θα αποδίδει 180 άλογα! Ναι, 180 άλογα από τρικύλινδρο 1.000 κ.εκ turbo κινητήρα τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού.

Αυτό δήλωσε ο Gunnar Herrmann, επικεφαλής της γραμμής παραγωγής του νέου Focus, στο Βρετανικό Autocar. Για να το πετύχει αυτό, η Ford θα τοποθετήσει έναν μικρό ηλεκτρικό κομπρέσορα ο οποίος θα λειτουργεί παράλληλα με την τουρμπίνα. Κάτι δηλαδή σαν τον 1.400αρη Twincharger TSI της Volkswagen, μόνο που οι Γερμανοί έχουνε επιλέξει μηχανικό κομπρέσορα.

Ο κινητήρας αυτός θα μπορούσε να τοποθετηθεί στις σπορ εκδόσεις του Fiesta και του Focus ενώ ο Herrmann συμπλήρωσε ότι ο 1.000αρης κινητήρας θα αντικαταστήσει όλους τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες της Ford μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά την θυγατρική της Ford, την Lincoln, o Derrick Kuzak, o επικεφαλής παγκόσμιας παραγωγής της Ford, δήλωσε ότι τα νέα μοντέλα της Lincoln δεν θα είναι απλά μοντέλα της Ford με το σώμα των Lincoln, αλλά το μόνο κοινό που θα έχουν, θα είναι ότι απλά θα κατασκευάζονται πάνω στις ίδιες πλατφόρμες. Όλα τα άλλα θα είναι εντελώς διαφορετικά.


πηγή: autocar