Ο άνθρωπος που έστειλε το πρώτο e-mail

Μια φορά και έναν καιρό οι άνθρωποι επικοινωνούσαν μεταξύ τους με καπνό ή με περιστέρι, στην συνέχεια με την αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου και αργότερα με το τηλέφωνο. Πρόσφατα όμως, δηλαδή πριν από 34 χρόνια, o Ινδός Shiva Ayyadurai, ..



έκανε μία επανάσταση στην επικοινωνία ανακαλύπτοντας το e-mail ή αλλιώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο!

Αυτή τη στιγμή το πρώτο e-mail στην ιστορία, το οποίο έστειλε το 1978, ο 15χρονος τότε Shiva, για χάρη της Ιατρικής Σχολής του Νιου Τζέρσι, εκτίθεται στο σημαντικότερο Μουσείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι βέβαιο πότε δημιουργήθηκε το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι υπεύθυνοι του μουσείου, οι οποίοι έκαναν λεπτομερή έρευνα πιστεύουν ότι ο Shina Ayyadurai είναι ο «πατέρας» του e-mail! Μάλιστα το 1982 ο Ινδός Shivaαπέκτησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αναγνωρίστηκε ως ο εφευρέτης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

«Το μεγαλύτερο μέρος των μηνυμάτων που αποστέλλεται έχει ελάχιστη σημασία. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται πια για επικοινωνία», αναφέρει ο Shiva Ayyadurai στην Ουάσιγκτον Ποστ και προσθέτει, «αυτό που ψάχνει ο κόσμος είναι μία σύνδεση, έχει ανάγκη να δημιουργήσει δεσμούς με άλλα ανθρώπινα όντα».


ΠΗΓΗ : Star.gr