Παιδιά ενός..."κατώτερου θεού"!!! (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την...Ινδία.Ο μικρός Βισάκχα είναι τεσσάρων μηνών και ζυγίζει μόλις 2,3 κιλά. Πάσχει από σοβαρό υποσιτισμό και η περίπτωσή του δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε σπάνια στην Ινδία.

Η χώρα δεν κατάφερε να περιορίσει τα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού παρότι η οικονομία της διπλασιάστηκε ανάμεσα στο 1990 και το 2005 και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.


Έρευνα της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα έδειξε πως το 42% των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν χαμηλότερο βάρος από το κανονικό- σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό της υποσαχάρειας Αφρικής- έναντι 43% πριν από πέντε χρόνια.


Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται 3.000 παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα λόγω ασθενειών που συνδέονται με την ελλιπή διατροφή…


Τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ παραδέχθηκε πως ο υποσιτισμός αποτελεί «εθνική ντροπή» και θέτει την υγεία του έθνους σε κίνδυνο.


Δείτε τις φωτογραφίεςINDIA MALNUTRITION2 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION3 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION4 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION5 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION1 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION6 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION7 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...INDIA MALNUTRITION8 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παιδιά ενός κατώτερου θεού...


planet