Όλοι στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα λέμε «όχι» στο νόμο - τερατούργημα





Χιλιάδες πολίτες δίνουν το «παρών» στη μεγάλη και αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους επικίνδυνους πειραματισμούς με την Υγεία των Ελλήνων.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τη σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση να ανοίξει τηνΚερκόπορτα της Υγείας σε εισαγωγείς που είναι πρόθυμοι να φέρουν χιλιάδες ακατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα από χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, οι πολίτες λένε «όχι» στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας, τόσο τους πολίτες, όσο και τους πολιτικούς.

Ήρθε η ώρα να τελειώσει η απολυταρχική αντίληψη της τρόικας και των ντόπιων εξαπτέρυγών της που θέλουν την εκποίηση θεσμών, αξιών και κάθε λειτουργίας που καθιστούσε την Ελλάδα κοινωνικό κράτος.

Μετά την καθήλωση της Άμυνας και την απαξίωση της Παιδείας κάποιοι σχεδιάζουν την υποβάθμιση της Υγείας. Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας πόσα θα κερδίσουν και τι θα πετύχουν χάρη στις καλές προθέσεις της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου να εξυπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί τους εντολείς των «δανειστών» και των ξένων οικονομικών κατεστημένων.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, οι Έλληνες απαντάμε στη λαίλαπα της απανθρωπιάς με τα μέτρα που επιβάλλουν οι χαρτογιακάδες της τρόικας.

Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Λέμε «ΟΧΙ στα ΦΑΡΜΑΚΑ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».
Λέμε «ΟΧΙ στην τρόικα και τους σχεδιασμούς της».
Λέμε «ΟΧΙ σε όσους υποκλίνονται σαν υποτελείς στους ξένους».

Τα σκοτεινά σχέδια ορισμένων που θέλουν να απαλλαγούν από τους συνταξιούχους και τους χρόνια ασθενείς θα τα ανατρέψουν οι πολίτες. Κι όπως λέει πάντα ο θυμόσοφος λαός: «Οργή λαού, φωνή Θεού».

Με πρωτοβουλία μιας αγανακτισμένης μάνας που φοβάται ότι τα φάρμακα που κρατούν στην ζωή το παιδί της θα αντικατασταθούν από άλλα, αμφίβολης ποιότητας, οργανώνεται την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ώστε να αποτραπεί η ψήφιση της διαβόητης διάταξης περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας.

Ολόκληρο το κείμενο-προσκλητήριο, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook με τίτλο «Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση» (όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να δει τη σελίδα εδώ: http://on.fb.me/xG9URF) έχει ως εξής:

«Ολοι την Τρίτη στο Σύνταγμα – Όχι στα φάρμακα-δολοφόνους!

Μας έκοψαν τους μισθούς. Μας έκοψαν τις συντάξεις. Τώρα θα ψοφάμε και σαν τα σκυλιά στα νοσοκομεία.

Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, τώρα χάνουμε και την υγεία μας.

Η τρόικα θέλει να μας ταΐζει φάρμακα-δολοφόνους, που ποιος ξέρει σε ποια βρόμικα υπόγεια του Πακιστάν φτιάχνουν με χώμα και ασβέστη.
Και όλα αυτά, για να πληρώσουμε τα σπασμένα, τα κλεμμένα των πολιτικών μας, που αφού τα έκαναν βίλες και κότερα, ό,τι περίσσεψε το έστειλαν στις τράπεζες του εξωτερικού. Τα λαμόγια οι πολιτικοί, που δεν τολμάνε να διαπραγματευτούν ούτε για την υγεία των φτωχών και εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Ως πότε θα καθόμαστε αποχαυνωμένοι στον καναπέ μας;

Ολοι την Τρίτη, στις 6μμ, στο Σύνταγμα!

Να αντισταθούμε στα σχέδια της τρόικας για την υγεία των παιδιών μας!

Την ώρα που θα ψηφίζουν τη θανατική μας καταδίκη μέσα στη Βουλή.

Μία αγανακτισμένη μάνα»

Όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να δει τη σελίδα εδώ:http://on.fb.me/xG9URF

Τι όμως προβλέπει ο νέος νόμος και γιατί προκαλεί τόση οργή; Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν στον ασθενή το πιο φθηνό φάρμακο της παγκόσμιας αγοράς και όχι αυτό που αποδεδειγμένα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι οι εξής τρεις:

1. Αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, κατασκευασμένα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία και το Πακιστάν, θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αντικαθιστώντας τα επιτυχημένα ελληνικά γενόσημα.

2. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που παράγουν τα γενόσημα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μεγάλο ποσοστό, δε θα γλιτώσουν το λουκέτο. Περισσότερες 30.000 οικογένειες εργαζομένων στον κλάδο και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις θα περάσουν στην ανεργία από τη μία ημέρα στην άλλη.

3. Το οικονομικό όφελος από την πρακτική αυτή θα είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο, αφού σύντομα οι ξένες πολυεθνικές που θα εισάγουν τα φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο θα καταστούν μονοπώλιο και θα αυξήσουν στη συνέχεια τις τιμές τους, όπως εξυπηρετούν εκείνες. Και, βεβαίως, επειδή το κράτος θα χάσει τεράστια ποσά λόγω του θανάτου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενός από τους λιγοστούς κλάδους που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και αποφέρει κάθε έτος μεγάλα έσοδα στο Δημόσιο από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Πρακτικά, η ρύθμιση για τη δραστική ουσία δεν επιτρέπει στον φαρμακοποιό να πουλήσει στον Έλληνα ασθενή κανένα άλλο φάρμακο, παρά μόνο το απολύτως φθηνότερο. Άσχετα με τις ποιοτικές προδιαγραφές, τον τόπο παραγωγής και τις όποιες παρενέργειες! Είναι μια επιθυμία της Τρόικας ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ξένων φαρμακοβιομηχανιών.

Και ενώ, θεωρητικά, η διάταξη περνάει για να μειωθεί η δημόσια δαπάνη για τα φάρμακα, τελικά τα έσοδα του Δημοσίου θα συρρικνωθούν αντί να αυξηθούν, λόγω της καταστροφής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της απώλειας θέσεων εργασίας και, φυσικά, του επικίνδυνου μονοπωλίου που θα δημιουργηθεί.