Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 53χρονος Τούρκος για τη γιάφκα στην Τριανδρία


Ο 53χρονος Τούρκος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής, συνελήφθη κατηγορούμενος ότι συνδέεται με τη γιάφκα της Τριανδρίας, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από έκρηξη χειροβομβίδας, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.


Ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη βάσει σχετικού εντάλματος των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, απολογήθηκε στον 4ο τακτικό ανακριτή, αρνούμενος τις βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και πολεμικού υλικού.

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ο 53χρονος υποστηρίζει ότι ουδέποτε βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη, στην Τριανδρία, όπου έγινε η έκρηξη. Αντιθέτως, όπως ισχυρίζεται, το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επειδή κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν δύο αποτυπώματά του σε άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Μιαούλη στην Τούμπα, όπου έμενε ο άτυχος 32χρονος κι όπου πήγε ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τον άτυχο άντρα στην μετακόμιση που έκανε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας μένει στη χώρα μας και εργάζεται ως μικροπωλητής ενώ έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από το 2006. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η σύλληψή του έγινε όταν πήγε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει το ειδικό δελτίο αιτούντος πολιτικό άσυλο.

Τον 32χρονο Κούρδο τον γνώριζε λόγω της κοινής πολιτικής τους δράσης στους κόλπους της «Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους Τουρκίας-Κουρδιστάν», που είναι αναγνωρισμένο σωματείο από το ελληνικό κράτος.

Επιπλέον, πήγε ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν τα σοβαρά ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των «βασανιστηρίων που υπέστη στην Τουρκία», λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Πάντως, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.

Πηγή: newsit.gr