Ιαπωνία έχεις ( ποδοσφαιρικό ) ταλέντο!! (video)



Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Τακάσι Ινούι που αγωνίζεται στην Μπόχουμ. Δεν είναι τυχαία η στροφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προς την Ιαπωνία και ο Ινούι είναι ένας από τα κλασικά παραδείγματα της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας.


To transfernews scouting παρουσιάζει σήμερα τα μεγαλύτερα ταλέντα ενός άγνωστου αλλά αναπτυσόμενου πρωτάθληματος. Της Ιαπωνικής Λίκας που ονομάζεται: J League.
Χιρόσι Κιγιοτάκε: Στον δρόμο που χάραξε ο Ινούι και ο Καγκάβα
Όταν ο Κιγιοτάκε πήρε τον Ιανουάριο του 2010 μεταγραφή από την υποβιβαζόμενη Οίτα Τρίνιτα στην Οσάκα φαινόταν ήδη ότι θα κάνει σημαντική καριέρα. Το μεγάλον του προσόν είναι οι πάσες του αλλά και οι τελικές του προσπάθειες. Γιαυτό κι όλας εκτός από κλασικό δεκάρι μπορεί να αγωνιστεί και το κάνει με επιτυχία και πίσω από τον σέντερ φορ. Με τις ικανότητες του και τιυς σπουδαίες του εμφανίσεις ο 22χρονος δεν κέρδισε μόνο τον συναγωνισμό μέσα στην ομάδα του αλλά και την εκτίμηση του Ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας Αλμπέρτο Ζακερόνι. Ο ύψους 1.72 ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπουτο με την εθνική Ιαπωνίας τον Αύγουστου του 2011 απέναντι στην Β. Κορέα όπου έδωσε δύο ασίστ. Έχνίας και έχει ήδη παίξει από τότε σε άλλα τέσσερα ματς της Ιαπωνία και κατάφερε και να σκοράρει. Σε αντίθεση με άλλους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές που τους λείπει η δύναμη ο Κιγιοτάκε είναι σωματικά πολύ «δεμένος» και δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες.
Έχει μεγάλες αντοχές και βοηθάει πολύ και αμυντικά, καθώς πιέζει και μαρκάρει με επιτυχία.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής της Οσάκα που θα κάνει το μεγάλο άλμα για την Ευρώπη όπως έκανε ο σπουδαίος και πρωταθλητής Γερμανίας πλέον, Καγκάβα (Ντόρτμουντ) αλλά και ο Τακάσι Ινούι.
Μάικ Χαβενάαρ : Ένας περίεργος Ιαπωνέζος!
Ούτε το όνομα του, ούτε η εμφάνιση του, ούτε το στυλ του θυμίζουν τον…κλασικό Ιάπωνα. Στην Ιαπωνία όλοι τον αποκαλούν με το μικρό του : Μάικ. Είναι πανύψηλος (1.94 μέτρα) και διαφέρει από τους υπόλοιπους. Σε αυτό εθύνεται ο πατέρας του, ο Ολλανδός Ντίντο Χαβενάαρ που το 1986 πήρε μεταγραφή στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα, τελείωσε εκεί την καριέρα του, πήρε το 1994 την υπηκόοτητα και ακόμα δουλεύει ως βοηθός προπονητή στην χώρα όπου γεννήθηκε και ο γιος του το 1987.
Ο 24χρονος Μάικ έπαιξε στις ακαδημίες της Γιοκοχάμα Μαρίνος και το 2006 βρέθηκε στην επαγγελματκή ομάδα του συλλόγου. Την επόμενη χρονιά πήγε δανεικός στην Φουκουόκα όπου σε 26 αγώνες πέτυχε επτά γκολ στην δεύτερη κατηγορία. Επέστρεψε στην Μαρίνος με νέα αυτοπεποίθηση ωστόσο δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε και το 2009 δόθηκε ξανά δανεικός στην Τοσού, όπου σε 33 ματς σκόραρε 15 φορές. Την επόμενη χρονιά δεν επέστρεψε ξανά στην ομάδα του αλλά πήγε στην ομάδα Κόφου και μένοντας στην δεύτερη κατηγορία όαναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 γκολ σε 32 ματς. Η ομάδα του κέρδισε την άνοδο και αυτός στην μεγάλη κατηγορία σε 31 ματς πέτυχε 17 τέρματα. Πλέον είναι διεθνής. Μεγάλον του προσόν είναι οι κεφαλιές και αυτό φυσικά οφείλεται στο ύψος του. Παρά τα σχεδόν δύο μέτρα του, έχει καλή τεχνική αλλά και ένα δυνατό αριστερό πόδι.
Σακάι: Ένας διαφορετικός ακραίος μπακ
Ο Xιρόκι Σακάι εκπαιδεύτηκε στις ακαδημίες ως κεντρικός αμυντικός. Κάτι πολύ λογικό για την Ιαπωνία όταν κάποιος ποδοσφαιριστής είναι 1.83. Όταν προωθήθηκε το 2008 από τις ακαδημίες της Κασίβα Ρεΐσόλ στην επαγελματική ομάδα χωρίς να παίξει δόθηκε δανεικός μετά από ενάμιση χρόνο στην Βραζιλία!
Εκεί σε τέσσερις μήνες εξελίχθηκε στον παίκτη που είναι σήμερα! Από κεντρικός αμυντικός έγινε ακραίος δεξιός μπακ. Βελτίωσε την τεχνική του στις σέντρες,πήρε εμπειρίες και επέστρεψε στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα πολύ καλύτερος.
Το 2010 έκανε λίγα ματς με τιν Ρεΐσόλ αλλά το 2011 ήταν αναντικατάστατος με 26 ματς και εννιά γκολ. Ο Ζακερόνι τον κάλεσε στην Εθνική Ιαπωνίας ενώ αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρονται για αυτόν!
Γκένκι Χαραγκούτσι: O πιο δημοφιλής!
Ο 20χρονος αριστερός ακραίος έγινε επαγγελματίας το 2009 στην Ρεντ Ντάιαμοντς και αμέσως βασικός. Ξεχώριζε για την σπουδαία του ντρίμπλα και την ταχύτητα του. Την πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 32 ματς και την δεύτερη σε 26 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ. Είχε αρκετές αδυναμίες τις οποίες βελίτωσε με τον χρόνο. Το 2011 ήταν πολύ καλύτερος.
Βελτίωσε την τεχνική του, έγινε πιο ώριμος στο παιχνίδι του και σε 29 ματς πέτυχε εννιά γκολ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας ενώ το γεγονός ότι παίζει σε μία από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της Ιαπωνίας έχιε ανεβάσει πολύ τις μετοχές του. Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον κοιτούν και αν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα κάνει το βήμα για το εξωτερικό.

πηγή: transfernews.gr